Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mad og måltider

Mad og måltider giver energi og struktur

Sund mad og gode måltidsoplevelser er vigtige for børns sundhed og trivsel

Måltiderne er fordelt over dagen i en fast struktur og tilgodeser den naturlige sultbalance, børns behov for struktur i hverdagen, hvor de samles i mindre grupper.

Økologi fylder ca. 60 % af råvarerne i de måltider, vi serverer i børnehuset.

Formiddagsmad og eftermiddagsmad består hovedsageligt af frugt, grønt og brød.

Til maden serveres vand.

Vi tager hensyn til eventuelle allergier og andre forhold som gør, at et barn kan have brug for særlige hensyn eller opmærksomheder.

Pr. 01.08.23 har Institutionsbestyrelsen valgt, at der skal være frokostordning i hele børnehuset.

Vi tror på, at måltiderne skaber grobund for læring, og med gode rammer om måltiderne, kan børn udvikle deres spisevaner, deres praktiske kompetencer, og indgå i et socialt fællesskab med andre børn.

Frokost kl. 11.00 er dagens hovedmåltid

Pt. er frokost i børnehaven madpakker. Vi lægger op til, at den er sund og varieret, gerne med gnavegrønt og ikke for meget sødt. Vi appellerer til at undgå for meget snack i farverigt metalpapir og plastic, som børnene ikke selv kan åbne. Det er en succes for børn, når de selv KAN.

Frokost i vuggestuen laves af vores kostansvarlige, som sikrer en sund og varieret kost. Kosten er både børnevenlig og inspirerer de små smagsløg og øjne til at prøve nyt. Der laves madplan, som sikrer, at børnene genkender noget af den serverede mad, og også introduceres for nyt.

Til frokost får alle børn vand eller mælk.

Vi samles også ved måltiderne formiddag og eftermiddag.

Formiddagsmad er kl. 09.00 og eftermiddagsmad klokken 14.00.